dinsdag 13 september 2022

De laatste etappe van de Camino Inglés van Sigüeiro naar Santiago de Compostela

Vandaag de laatste etappe van de ´English Way´.


Het wandelen begon vanochtend net zoals het gisteren eindigde: langs een grote baan. En de eerste helft van de tocht was de baan of het geraas van auto´s helaas nooit ver weg.




Al snel kon ik begin aftellen met nog maar 10 km te doen. Gelukkig eindelijk wat verder weg van de autogeluiden en wat meer groen. Op zo´n 8 km van het einde nog gezellig gebabbeld met een Ier en twee Duitsers bij een theetje.

Helaas begon het daarna echt te regenen en dat heeft het ook het grootste deel van de dag gedaan.


Met ons vieren liepen we door de regen verder richting Santiago, dat al snel in zicht kwam.



En zo kwam ik onder begeleiding van een doedelzakspeler aan op het eindpunt van deze camino: het plein voor de kathedraal.




Ondertussen was ook een Deense vrouw die ik al enkele dagen op rij had gezien en met wie ik af en toe een babbeltje sloeg aangekomen, en wij tweeën besloten om samen om 13 uur naar de mis in de kathedraal te gaan. En wat ben ik blij dat ik gedaan heb, zeg. De Botafumeiro kwam tijdens deze mis in actie en dat is niet altijd hetvgeval en het wordt ook niet op voorhand aangekondigd.




Hier zie je hem live:


Na de mis was het tijd om mijn compostela op te halen. Helemaal in het Latijn, zelfs mijn voornaam is vertaald.


Daarna legde ik ook nog een bezoekje af in de Huiskamer der Lage Landen, waar Nederlandse en Vlaamse pelgrims bij een kopje koffie of thee hun verhaal kwijt kunnen bij de twee aanwezige vrijwilligsters.



Daarna nog even naar de winkel en kort door de stad, maar het was nogal nat, dus op naar mijn logeerplaats voor vandaag, waar ik ook drie jaar geleden overnachtte: Seminario Menor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten