zaterdag 16 maart 2019

'De Lange Tocht'

Voorbije donderdag organiseerde de Landelijke Gilde samen met de bib van de gemeente Herenthout een interessante avond: 'De Lange Tocht door kankerprof Johan Swinnen'.
Professor Johan Swinnen is kankeronderzoeker aan het Leuvens Kankerinstituut. Zeven jaar geleden kwam de ziekte plots heel dichtbij toen bij zijn zoon Pieter een hersentumor werd vastgesteld. Johan beloofde om van Leuven naar Compostela te lopen als zijn zoon de ziekte zou overleven. Intussen heeft hij die belofte mogen waarmaken. 

Deze avond heeft dus echt wel een dubbele link met wat mijzelf momenteel ook bezig houdt:

  • naar Santiago de Compostela wandelen
  • Levensloop Neteland


  • Ik ben dus lid van het organisatiecomité van Levensloop Neteland, een initiatief van de Stichting tegen Kanker. Het is een 24 uur durend evenement voor jong en oud waarbij deelnemers bewegen tegen kanker en Vechters tegen kanker en hun Zorgdragers in de watten gelegd worden!

    Onlangs vroegen enkele collega's of ze me konden sponsoren voor mijn toch naar Compostela. Wel, ik hou niemand tegen om deel te nemen aan Levensloop Neteland in het weekend van 29 en 30 juni 2019. Kom dat weekend een uurtje meewandelen of lopen met ons team van IVAS Itegem. Deelname kost maar 10 euro dat uiteraard allemaal naar dit goede doel gaat! Kan je niet komen, maar wil je wel een gift doen? Ook dat kan via de bovenstaande link!

    Maar goed, terug naar het verhaal dat professor Johan Swinnen donderdagavond bracht. Johan is kankeronderzoeker aan het Leuvens Kankerinstituut. Zeven jaar geleden kwam de ziekte plots heel dichtbij toen bij zijn zoon Pieter een hersentumor werd vastgesteld. Johan beloofde om van Leuven naar Compostela te lopen als zijn zoon de ziekte zou overleven. Intussen heeft hij die belofte mogen waarmaken. In 33 dagen liep hij van Leuven naar Santiago de Compostela, bijna 2400 km. Dat betekent zo maar eventjes een tweetal marathons per dag! Daarbij vergeleken stelt mijn eigen tocht echt niet zo veel voor, maar iedereen doet zijn eigen camino he?
    Johan nam op zijn toch ook meer dan 850 brieven van en voor kankerpatiënten in zijn rugzak mee waardoor hij een hart onder de riem stak van vele mensen die met kanker te maken hebben. Kijk, dat inspireert mij! Zoiets wil ik op mijn manier en kleinschalig ook doen voor mensen die met de rotziekte moeten omgaan!

    Ik kreeg donderdagavond alvast een schelp en een steen mee van Don Dieltjens die al meer dan 5 jaar lang vecht tegen kanker. Het verdict van kanker viel nota bene 4 dagen voor zijn pensioen en ondertussen onderging hij al 12 operaties en verbleef op 1,5 jaar tijd 9 maand in het ziekenhuis.

    Het was dus best een boeiende avond en dat boek van Johan is intussen zelfs al half uit...





    En euh, Don... Deze bijzondere steen van je kleinzoon is het eerste bagagestuk dat klaarligt voor mijn rugzak die meegaat naar Compostela!




    dinsdag 12 maart 2019

    Eerste blogbericht...


    De eerste woorden op mijn blog over mijn Camino Portugues... Ik vertrek op 10 mei naar Porto en hoop gezond en wel terug te keren naar het thuisfront op 31 mei!

    Wie wil kan hier nu alvast wat van mijn voorbereidingen volgen, maar natuurlijk begint het echte werk pas op 10 mei!