zondag 12 mei 2019

Van Vila Chã naar São Pedro de Rates

Deze morgen opgestaan om 6 uur lokale tijd (7 uur in België) en vertrokken om 7.10 uur.

Het eerste stuk tot Vila do Condo, zo'n 7 km, ging nog grotendeels langs de kust.





Lisa uit Berlijn moest nog kiezen of ze de Caminho do Costa zou doen of de Caminho Central. En het werd dat laatste dus ook vandaag de hele dag samen op pad. Ikke blij!



In Vila do Condo keerden we dus de zee de rug toe op zoek naar de binnenlandse route.



Wat verder bij een van de zovele gele pijlen zagen we voor het eerst nog een ander ritueel van de Camino.


Tijdens de pelgrimstocht naar Santiago rapen pelgrims stenen op die hun lasten symboliseren en leggen die bovenop een stapel stenen. Als je tijdens het lopen ineens wordt overvallen door gepieker, moet je een steen oprapen en tegen jezelf zeggen dat als je die steen neerlegt je de zorgen achterlaat.

Zelf heb ik een belangrijke steen van Don mee. Don heeft kanker en moet op korte termijn opnieuw een hersenoperatie ondergaan. Don, ik heb jouw steen mee zodat je nu hopelijk wat minder piekert, en na mijn trip komt hij weer naar jou toe!

Vandaag ging wel wat moeilijker dan gisteren dus we waren beiden zeer opgetogen met een mooie rustplaats bij Arcos.



En zo kwamen we na 21 km aan in São Pedro de Rates om 12.50 uur. Blij dat we er waren want het was redelijk warm (27°) en de armen zijn een beetje rood en er zijn verschillende bleintjes en de hielen branden.


De Albergue de Peregrinos ging pas om 14 uur open dus het was nog wel even wachten op een welverdiende douche. In deze herberg is echt heel wat volk en hij wordt gerund door een hoop vrijwilligers. De prijs is 'donativo', nog zo'n caminoterm die wel zeggen dat je zelf je bijdrage kiest.

Deze avond een pelgrimsmenu en dan op tijd naar bed, want ik zag een man met een apneumasker in onze kamer. Misschien maar beter 4 oordopjes vanavond? 🤔

1 opmerking:

  1. Dag Inge, wat is het leuk om je stapavonturen te kunnen volgen! Al knap gedaan, het is waarschijnlijk een beetje een aanpassing om bij die temperatuur te wandelen. Dat kan knap vermoeiend zijn. Heel fijn dat je al van bij het begin een stapcompagnon vond, het is altijd plezant om nieuwe mensen te leren kennen en samen te stappen. Wij waren dit weekend in Mol, waar we een prachtige wandeling voorgeschoteld kregen met heel veel natuur. Het weer was beter dan voorspeld, dat was een dikke meevaller :-) Heel knap georganiseerd door de scouts, perfect afgepijld en een goede bevoorrading. Kortom, weer een fijne dag. En nu, back to work. Ik denk hier vanaf mijn bureau aan jou, geniet verder van je avontuur!! Groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen